Our eating habits are very important for

  • 时间:
  • 浏览:0
  • 来源:知识考点网

九年级英语下期期中考试考题讲解


Our eating habits are very important for good health and a strong body. There are times when most of us like eating sweets and ice cream better than meat and rice. Sweets and ice cream are not bad for us if we eat them at the end of a meal. If we eat them before a meal, it may take away our appetite(食欲).It is important for us to eat out meal at regular time each day. When we feel worried or excited, we may not want to eat. A long time ago in England, some judges(法官)often decided whether a man was telling the truth by giving him some dry bread. If the man could not swallow(吞咽)the bread, it meant that he was not telling the truth. Though this seems strange and foolish, they thought it was an excellent way of finding out the truth. A man who is worrying about something has difficulty in swallowing dry bread because he loses his appetite.
【1】It's not bad to eat sweets and ice cream_____ .
A. when we are hungry B. when we are unhappy
C. after a meal D. before a meal
【2】It's good for us to eat our meal______ every day.
A. earlier B. at a certain time C. at any time D. later
【3】A person may not want to eat if he feels_____ .
A. well B. unhappy C. worried D. shy
【4】The judges in old England thought if a man didn’t tell us the truth, he could______ .
A. swallow dry bread happily B. eat lots of dry bread
C. hardly eat a piece of dry bread D. swallow dry bread easily

参考答案与解析

【答案】
【1】 C
【2】 B
【3】 C
【4】 C
【解析】
这篇短文主要讲述了饮食与健康的关系。
【1】细节理解。根据文中Sweets and ice cream are not bad for us if we eat them at the end of a meal.可知,饭后吃甜食和冰激凌是没关系的。故选C。
【2】细节理解。根据文中It is important for us to eat out meal at regular time each day.可知,每天在一定的时间吃饭对我们来说是好的。故选B。
【3】细节理解。根据文中When we feel worried or excited, we may not want to eat.可知,如果他感到担忧,一个人可能不想吃。故选C。
【4】细节理解。根据文中A long time ago in England, some judges(法官)often decided whether a man was telling the truth by giving him some dry bread. If the man could not swallow(吞咽)the bread, it meant that he was not telling the truth可知,在古代英国法官认为如果一个人不能吃干面包,他没有讲事实。故选C。
1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。
2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。
3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。
4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。